dimecres, 19 de novembre del 2014

LES DIVINITATS:

Shiva: És una de les divinitats més importants de l'hinduisme. És el déu que representa el sacrifici de la mitologia índia. En l'hinduisme clàssic Shiva constitueix, amb Brama, déu creador i Vixnú, déu preservador; la Trimurti, la trinitat divina. Shiva representa l'aspecte destructor necessari per a la posterior regeneració.


Indra: Era el déu principal de la primitiva religió, la prèvia a l'hinduisme. Apareix com un heroi i figura central en el llibre "Rig veda". Es considerat el déu de l'atmosfera i del cel visible.



Rama: Rama és el setè Avatar Vishnú, nascut a l'Índia per lliurar del del dimoni Rávana. En l'actualitat Rama és el déu més popular de l'Índia.

Brama: Brama és, dins de l'hinduisme, el déu creador de tot el que existeix.


Kali: Kali és una de les deesses principals de l'hinduisme. Kali és una deessa associada a altres deeses com Durga, Bhadrakali, Sati, Rudrani, Parvati i Txamunda. També és la més important de les deu Mahavidies.



Vixnú: Vixnú és la forma de déu que encarna la preservació a l'hinduisme.També se'l coneix amb el nom de Narayana, identificat amb l'home original. Els atributs de Vixnú són la maça, la petxina i el txacra o disc, però se'l descriu com una "forma universal"  la qual es troba més enllà dels límits de la percepció humana.


Ganesha: Ganesha és una de les divinitats més conegudes i venerades del panteó hindú. Representa la saviesa i té un cos d'home panxut, un cap d'elefant mancat d'un ullal i quatre braços. És venerat com a portador de bona sort i per la seva capacitat de resoldre els problemes.


Hanuman: Hanuman és considerat un aspecte de Xiva, és company de Rama.



Krishna: Krishna és una divinitat important de l'hinduisme. En la major part de les tradicions hindús és ell mateix un déu i al mateix temps la vuitena encarnació de Vixnú.





Lakshmi: Lakshmi és la deessa de la fortuna, la riquesa, la bellesa i l'abundància o providència en l'hinduisme. És una figura divina benevolent.



Pàrvati: el seu nom significa "filla de Pàrvata", filla de Hima-vat. És la mare de Ganeix i de Karttikeya. És la consort de Shiva i una de les formes de Kali i de Durga.





Agni: és la divinitat del foc i del sacrifici, el qui uneix la terra i el cel i l'atmosfera que hi ha entre ambdós. Va ser igualment una de les divinitats més importants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada